“Je zou eens wat meer los moeten laten”. Krijg je dat thuis of op je werk wel eens te horen?

Bij mij gaat het twee kanten op. Soms laat ik te makkelijk los en geef ik dingen uit handen omdat ik meer vertrouwen (onterecht) in de ander heb dan in mijzelf en soms bemoei ik me met van alles waar ik me helemaal niet druk om zou moeten maken.

Controle hebben en controle loslaten. We willen het allemaal wel. Ook hierbij draait het om balans. Wikipedia zegt het volgende:

Controle is een begrip met meerdere betekenissen, afhankelijk van de context.”…..”  Controle is ook de mate van beheersing. Een ingrijpende mate van bemoeienis wordt ook controle genoemd. Verder is controle vaak ten behoeve van de veiligheid of voorkomen van fouten.

Ik persoonlijk ben gestopt met fouten maken.
Het maken van fouten maakt me onzeker en negatief- een restje uit mijn verleden en dat kan mij blokkeren. Zegt dat dat ik altijd alles goed doe? Nee, natuurlijk niet! Maar ik kijk er wel anders naar en daardoor ervaar ik het heel anders. En doordat ik er anders naar kijk en mijn gevoel daarbij anders is mag ik voortdurend leren (lees fouten maken), ben ik in ontwikkeling en voel ik me veel vrijer en krachtiger! De angst, onzekerheid en twijfel valt daarmee weg en maak plaats voor vrijheid, vertrouwen en creativiteit.

Klinkt misschien wat suf, maar het voelt echt heel anders hoor! De hang naar controle geeft ons een schijnveiligheid. We denken grip te hebben op het leven en de mensen om ons heen. Maar dat heb je niet. Je hebt wel grip op hoe je ergens mee omgaat. Jij hebt bijvoorbeeld geen controle op hoeveel mail je ontvangt, wel heb je controle op hoe je met je mail omgaat, je gedachten en je gevoel daarbij. controle loslaten

Ben jij iemand die moeilijk loslaat, de dingen graag goed doet of blijft piekeren? Dan heb ik hier een leuke ‘doe het zelf oefening’ voor je om te leren loslaten, voor altijd!

Ik benieuwd wat jouw ervaring met dit onderwerp is.

Groetjes,

Wist je dat controle loslaten ook een onderdeel is bij de training ‘Het geheim van een Urban Mom’ die maandag 5 maart van start gaat?

Weet jij het wel en doe je het alsmaar niet, dan is dit wellicht het goede moment voor jou om stappen te zetten!