Nina James

Nina James

Apenvroedvrouw in Afrika òf zakenvrouw met een bureau met laatje eronder. Dat is wat ik vroeger wilde worden als ik later groot was. Oh ja en moeder en rijk!

Toen ik op de middelbare school zat en mijn ouders mij overhoorde riep ik altijd ‘hoef ik niet te weten, dat vragen ze toch niet’!

Tegenwoordig wil ik juist alles weten:
Wie ben je? Waarom doe je wat je doet? Waar wordt je blij van? Wie ben je diep van binnen? Waar loop je tegenaan? Waar schaam je je voor? Wie wil je nog meer worden nu je later groot bent? En hoe doe jij jou- en werkt dat voor je? 

Van Disaster naar Miss Master

Rond mijn dertigste was ik een jonge moeder en een drukke en resultaatgerichte regiomanager die constant moe was en bezig met van alles. Ik dacht veel na, zat in mijn hoofd, zoekende naar mezelf en verloor langzaam mijn sprankeling. 

Ik liet de wekker bepalen of ik wilde seksen en mijn eigenwaarde afhangen van werkresultaten. Ik was niet echt bepaald de sprankelende vrouw die ik van binnen wel ben en wil zijn!

In de afgelopen tien jaar heb ik mezelf opnieuw uitgevonden en geherdefinieerd hoe ik wil zijn en wil ik zijn:
Levenslustig, energiek, sexy en een ambitieuze liefdevolle moeder en partner. 

Nina
vrouwencoach

Mijn achtergrond – en coach opleidingen

Mijn echte werkende leven begon als (net) afgestudeerde fysiotherapeut (2004) in Indonesië. Eenmaal terug in Nederland heb ik mijn diploma gehaald in de Management Economie en recht in de gezondheidszorg, waarna ik als leidinggevende bij een zorginstelling aan de slag ben gegaan. 

Het vak ‘Coaching op de werkvloer’ fascineerde mij enorm, waarna ik de opleiding tot Psychodynamisch Coach ben gaan volgen bij de Academie voor Psychodynamica. Met mijn pasgeboren dochter in mijn armen en een dochter van 2,5 jaar aan mijn been ontving ik mijn coachdiploma. 

In 2014 opende ik de deuren van Urban Mom, Coachpraktijk voor Moeders. Daarna heb ik diverse bijscholingen en nascholingen gevolgd op allerlei gebieden: van Holistisch Burn-out coachen, tot Transformatie Seksualiteit voor vrouwen, Easy Connection van Matrix, Mindful Bewegen en mBIT coaching om in 2024 mijn certificaat te ontvangen voor mBIT Mastercoach.

Wat anderen zeggen over mij

Jessica

“jij kan mensen goed op hun gemak stellen: je stelt je open en gelijkwaardig op en daardoor maak je makkelijk contact met je.
Je komt duidelijk over als iemand die je wil helpen ipv de ‘therapeut die het wel even zal vertellen’.

Leanne

“Nina, jij bent de rust die anderen zoeken, het luisterend oor waar ze naar verlangen. Dat je jezelf op een geestige manier kwetsbaar presenteert waardoor het eerste ijs voor de ander al gebroken is vind ik heel bijzonder. Bij jou is het glas eigenlijk altijd halfvol. Je stelt mensen heel snel op hun gemak en iedereen voelt zich snel thuis. Juist omdat niet alles perfect is, durf ik mezelf te laten zien bij jou.”

Stephanie

“Jij was mijn spiegel. Ik heb waardering ervaren door jou en steun. Je was eerlijk, uitdagend en open. Je hebt mij geholpen om antwoorden te vinden. Ik waardeer je eerlijkheid, je directe aanpak, je lieve worden, you being you (moeilijk om uit te leggen), your hugs (letterlijk).”