Urban Mom – Nina James

Ik ben Nina James (1982) en moeder van drie kinderen: Marie (2011), Sammie (2014) en Niklas (2016). Samen met mijn vriend Niels woon ik in Amsterdam.

Urban Mom Nina James en dochter Marie

Achtergrond

Mijn loopbaan ben ik begonnen als fysiotherapeut in Indonesië. Weer terug in Nederland heb ik carrière gemaakt als intercedent, teamleider en regiomanager. Met name deze laatste baan was een verantwoordelijke, hectische en zware baan. Ik reisde van hot naar her, maakte lange dagen, gaf direct en indirect leiding aan een groot team, moest targets halen en was altijd met mijn werk bezig, ook als ik thuis was.

Na de geboorte van Marie matchte wat ik in mijn werk deed en hoe ik mijn werk deed, niet meer met wie ik als persoon ben, waar ik voor sta en waar ik energie uit haal. Ik merkte dat ik geen plezier meer had in mijn werk, mij altijd gestrest en onrustig voelde, weinig tijd voor mijn dochter had èn haar niet kon meegeven wat ik belangrijk vind. Namelijk dat ik werken echt heel leuk vind. Een burn-out lag op de loer. Ik kon zo niet langer doorgaan. Het roer moest om en dat heb ik gedaan!

Ik ben wat ik doe

Ik heb diverse trainingen en scholingen gevolgd om te kunnen doen wat ik nu doe, maar de grootste lessen heb ik geleerd tijdens het leven zelf. Ik heb geleerd om perfectionisme en controle los te laten en regie te behouden, mijn kwetsbaarheden en onzekerheden om te zetten in kracht en zelfvertrouwen, het inzetten van humor om te kunnen relativeren en het maken van lastige keuzes op die momenten dat het er toe doet om voor jezelf te kiezen. Ik ben altijd al mijn eigen weg gegaan en heb het lef om dingen anders te doen dan anderen. Ik ben het bewijs dat ambitie en het hebben van een (groot) gezin samengaan!

Wil je meer over mijn carrière, gevolgde opleidingen, trainingen en cursussen weten, kijk dan op mijn linkedin profiel.

Droom

Als jong meisje droomde ik van een carrière als apen vroedvrouw in Afrika. De wereld een beetje mooier maken door het helpen van anderen en door mij in te zetten voor apen moeders en kinderen daar.
Apen vroedvrouw ben ik niet geworden, maar het najagen van mijn dromen en daarmee de wereld een beetje mooier maken, dat doe ik nog steeds!

Overtuiging

Ik ben er van overtuigd dat ambitie naast een gezin kan lopen. Je kan èn persoonlijke doelen nastreven op het gebied van carrière, gezondheid, geluksgevoel, succes of wat dan ook, èn je kan je oprechte liefde, tijd en aandacht aan je gezin geven. Het één hoeft niet voor het ander te wijken. Ambitie en gezin gaan samen!

In alles wat ik doe geloof ik in het altijd hebben van een keuze. Ik geloof in het creëren van een mooiere wereld. Wij kunnen met elkaar het verschil maken, voor onszelf én voor onze kinderen.

Mijn mooiere wereld begint bij empowerment van vrouwen. Krachtige keuzes maken, lef hebben, kwetsbaarheid en kracht samen laten gaan, staan voor wie je bent en wat je wilt. Uit het leven halen wat er in zit. Liefhebben, plezier maken en genieten.

Doe je mee?

Familie Urban Mom aan het ontbijt

Blijf op de hoogte

Ontvang 2 keer per maand de nieuwste blogs, aanbod en video’s om een balans te creëren in jouw leven!

Ik ga akkoord met de privacy verklaring

Test nu zelf hoe jouw balans is!

Doe de gratis test en krijg direct inzicht in je balans tussen werk en gezin.
Daarnaast ontvang je nog eens 21 tips om balans te hebben en te houden tussen je werk en gezin!

Het is gelukt. Houd je mailbox in de gaten!