Na een aantal mailtjes te hebben gelezen over mBIT, ontving ik een berichtje van Anke.
Deze moeder van 3 kinderen en zelfstandig onderneemster was nieuwsgierig of mBIT haar zou kunnen helpen.

Ze vertelde mij dat haar mind het supergoed doet, en ook haar Yang, haar harde kracht, haar wilskracht doet het heel goed. Wat ze moeilijk vond, was om naar haar hart en buik te luisteren.

Ze wilde meer in contact staan met haar intuïtie en deze volgen. Ook vertelde ze dat ze daar al eerder mee aan de slag was gegaan, maar wil nu werken aan het luisteren naar haar diepere weten… Zodat ze niet langer als een klein meisje continue om begeleiding vraagt, maar de antwoorden uit zichzelf kan halen.

verbinding met jezelf

Hoe kan ik mijn hart brein en buik brein meer voelen en inzetten, zodat ik liefdevol in verbinding blijf?

Er heeft zoveel verdriet gezeten‘, vertelde ze.
En ik weet dat als ik rust voel in mijn buik dan reageer ik zacht en liefdevol, hoe lastig de situatie ook is‘.
 
 
Het verdriet gaat over wat ze vroeger zelf gemist heeft toen ze opgroeide. Het verdriet doet pijn. En die pijn gaat over teleurstelling. Het niet voldoen aan eigen verwachtingen.
 
 
Het deed haar pijn dat ze het niet kon opbrengen in bepaalde situaties de moeder te zijn die ze zelf zo gemist had vroeger.

In de eerste sessie zag ze voor zich hoe ze de ramen openzette van haar hart.
Er kwam weer licht binnen.
Ze voelde letterlijk opluchting door haar lijf.

In een mBIT sessie onderzoeken we hoe jij een patroon doet.
Soms zien we ook wanneer en waarom het patroon ontstaan is. Super waardevol, omdat we het dan op een nog dieper niveau kunnen veranderen!
 
Vervolgens luisteren we naar wat je hart,-, hoofd,- en buikbrein hierover vertellen en hoe ze communiceren met elkaar en in welke volgorde, want dat laat zien hoe jij je ‘probleem’ doet…
 
En als je weet hoe jij je probleem doet kunnen we het ook makkelijker veranderen.
‘Er ligt een 5-baans snelweg van mijn buik naar mijn hoofd, wat mijn hart passeert.
Hierdoor is de uitbarsting en boosheid soms sneller dan de liefde en verbinding, welke ik zo graag zou willen.

De tweede sessie was in mijn coachruimte aan huis in Amsterdam.

Voordat ze kwam had ik kaarsjes aangestoken, de geur van Palo Santo hout hing nog in de kamer. De zon scheen naar binnen en de ruimte was zacht, licht en vrouwelijk.

Tijdens de communicatiefase vertelde haar hart dat ze het toch nog spannend vond om zich vanuit liefde te verbinden…

Want ook al voelde ze veel liefde om te geven, aan zichzelf en haar gezin. Er was ook spanning of er wel genoeg liefde was.

‘Wat als het op gaat, de liefde?
Het zou zo fijn zijn als het weer gevuld kan worden met liefde van mijn ouders’.

Wat hier naar boven kwam was het gemis wat was ontstaan in de kindertijd toen haar moeder haar niet kon geven wat ze nodig had. Zij moest er zijn voor haar moeder en nu was ze bang dat ze er niet kon zijn voor haar eigen kinderen, omdat haar moeder dat vroeger niet kon naar haar toe. 

Hierdoor werd ze als kind niet gezien worden voor wie ze diep van binnen is.  Ze kreeg niet wat ze echt nodig had van haar ouders.

Er
was een gevoel van tekort ontstaan, een gebrek aan vertrouwen. En van daaruit ontstond een copingstijl- een patroon wat jou bescherming biedt… Totdat het je niet langer helpt maar juist in de weg zit voor dat wat je graag wilt.

Haar hart had het nodig om zich gesupport en gedragen te voelen. Door vrienden maar ook door andere vrouwen (moederliefde).

Dit kon ik haar letterlijk en figuurlijk laten voelen op dat moment in de sessie, waardoor er heling kon plaatsvinden en verandering ontstond op celniveau.
De snelweg veranderde in een rode loper en ze zag een fluwelen stoel voor zich waarin ze zich gesteund voelt.
De komende tijd blijft ze dit pad bewust bewandelen. Letterlijk door veel buiten te wandelen, maar ook door het opzoeken van een vrouwencirkel om zich gesupport en gedragen te voelen.

Daarnaast vraagt dit om het blijvend versterken van het neurale netwerk door elke keer opnieuw de rode loper boven de snelweg te verkiezen met je bewuste gedachte.
 
 
 
Ik ben zo benieuwd wat we gaan zien en ervaren bij de derde sessie die over een paar weken in de agenda staat!