Afgelopen weekend deed ik mee aan een voetbal toernooi. Na afloop raakte ik in gesprek met een aantal beschonken mannen. Toen het over kinderen ging en ik vertelde dat ik moeder was, vroegen ze lacherig wat hun vrouw verkeerd deed en had gedaan, omdat ze niet zo slank was als ik. Alsof slank zijn is wat telt, mooi of gelukkig maakt

Iedereen heeft onzekerheden over zijn lijf, zeker als je moeder bent geworden. En geloof me, ook slanke moeders.

Onlangs nog vroeg mijn moeder of ik niet een mooie push-up aan zou doen onder dat leuke pakje. “Mam, ik heb een push-up aan!”…van dat soort dingen dus. Gelukkig kan ik daar wel enorm om lachen, want who cares?!
Natuurlijk baal ik ook wel eens dat ik meer putjes heb dan ik kan tellen, mijn borsten niet standje Madonna zijn, mijn buik meer vel heeft dan vulling.

Maar gelukkig zie ik ook wat ik wel heb en wat ik mooi vind aan mij zelf. En dan voel ik me dankbaar dat ik drie mooie kinderen heb mogen dragen. Drie kinderen, in míjn lijf gegroeid, uit míjn lijf gekomen en door míjn lijf gevoed.

Dus ja, ook slanke moeders zijn onzeker over hun lijf. Mijn tip: Verplaats je focus naar wat je wel mooi vindt in plaats van te verdoezelen wat niet meer is…Ben je niet tevreden met wat is, werk eraan!

♥ Wees blij met jezelf, wees trots op je lijf. Geniet van wat er is, wees dankbaar voor wat gaat komen en heb lief wat is geweest. Amen 😇🙏

Liefs Nina, voor al uw borst en bilpartijen.