Werk-gezin balans voor de vitaliteit & duurzame inzetbaarheid van werknemers met kinderen

Urban Mom biedt* trainingen, workshops en coaching die bijdragen aan de

Vitaliteit
werk-gezin balans
Persoonlijke & Professionele ontwikkeling
Motivatie, werkgeluk en betrokkenheid
van werknemers.

*Alle activiteiten zijn gericht op een langdurig effect en dragen bij aan de gezondheid en de positiviteit van het personeel en hun gezin. 

*Tijdelijk*

Zomerworkshop voor werknemers met kinderen

G

Training: Hoe verdeel je tijd en energie over werk, gezin en jezelf?

Interactieve werk-gezin balans training voor werknemers die het belangrijk vinden om goed te presteren op de werkvloer én voldoende aandacht en energie hebben voor zichzelf én hun gezin

Door werknemers aan te moedigen om goed voor zichzelf te zorgen en een gezonde balans tussen werk-privé te hebben, worden gezondheidsproblemen beperkt en productiviteit verhoogt. Resultaat: Hogere productiviteit, lager verzuim(kosten) en meer tijdwinst. Maar het belangrijkste: Een medewerker die fit en vitaal is en gelukkig naar zijn werk gaat én ontspannen naar huis haalt het beste uit zijn leven en ervaart meer geluk en voldoening!!

Als we gestrest en overwerkt zijn, lopen we het risico meer in gevaar te brengen dan alleen ons sociale leven – onze fysieke en mentale gezondheid is ook in gevaar. Het is geen geheim dat wanneer we overwerkt, moe of gestrest zijn, onze gezondheid zal lijden. Een werk-gezin balans die uit evenwicht is kan leiden tot een verscheidenheid aan symptomen die ons welzijn kunnen beïnvloeden. Door werknemers aan te moedigen om voor zichzelf te zorgen en balans te vinden, worden gezondheidsproblemen en verzuim aanzienlijk beperkt. Dit zorgt ervoor dat werknemers efficiënter werken en dat mensen deel willen uitmaken van het bedrijf en de cultuur. Het handhaven van een gezonde balans tussen werk en privéleven is niet alleen belangrijk voor gezondheid en relaties, maar het kan ook de productiviteit van medewerkers en uiteindelijk de prestaties verbeteren.

Download hier gratis de flyer van de workshop voor je HR-afdeling, leidinggevende of manager

F

Training en coaching op de werkvloer

Medewerkers met gezin:

Masterclass: Het geheim van een Urban Mom, praktische handvatten voor een goede werk-gezin balans
• Interactieve training voor ambitieus vrouwelijk personeel met een gezin die graag verder willen werken aan hun carrière, maar ook aandacht willen hebben voor de zorg van hun gezin. 

H
oe overleef ik de ochtend,- en avondspits binnen het gezin?
• Interactieve workshop gericht op ontspannen omgaan met hectische momenten binnen het gezin voor of na een (drukke) werkdag.

 

Medewerkers met of zonder gezin:

Rust in je hoofd, werkdruk de baas (Workshop)
• Interactieve vitaliteit workshop waarin praktijk en theorie elkaar afwisselen om personeel in beweging te zetten, bewust te maken en te leren ontspannen op de werkvloer.
Lees meer…

Rust in je hoofd, werkdruk de baas (Jaarprogramma)
• Een vitaliteit jaarprogramma waar medewerkers in een groep én individueel begeleid worden naar een gezondere leefstijl thuis én op het werk.  
Lees meer…

Stress op de werkvloer
• Tweedaagse training voor leidinggevenden waarin zij in een veilige setting de stress-signalen van hun medewerkers leren herkennen, hierop te anticiperen en over te communiceren.
Lees meer…

 

Vanuit Greetz werken we sinds 2017 met Nina. Als collega’s tegen hun grenzen aanlopen is Nina voor ons een heel waardevol vangnet. Ze weet op een praktische, respectvolle manier onze medewerkers te sturen in dit proces. Ze is snel in haar opvolging en ontzorgt ons daarbij. En daarbij is Nina ook gewoon een leuk mens 😉 om mee te werken en te sparren. Ze heeft voor ons ook workshops verzorgt en deze zijn uitstekend ontvangen.

Marieke de Vlieger

HR Manager, Greetz

Training & Coaching vanuit huis

E-courses:

Rust, energie en balans
• 5-weeks vitaliteit programma gericht op meer rust, energie en balans tussen lichaam en geest.
Lees meer…

Het geheim van een Urban Mom
• 16-weeks programma voor moeders die meer uit hun leven willen halen met een fijne werk-gezin combinatie.
Thema’s: Balans | Rust & Plezier | Energie | Tijd & Aandacht verdelen | Mindset | Identiteit & Authenticiteit | Relatie& Communicatie. 
Lees meer…

Coaching:

Jonge ouders traject
• 3 coachgesprekken voor medewerkers die binnenkort een kindje verwachten of net een kindje hebben gekregen, gericht op een goede start, werk-gezin balans en vitaliteit ook na een gebroken nacht. 
Lees meer…

Vitaliteitstraject
• 5 tot 8 coachgesprekken voor medewerkers die handvatten willen met betrekking tot vitaliteit, balans, omgaan met werkdruk en werkstress, spanningsklachten of die een andere coachvraag hebben.
Lees meer…

Opdrachtgevers en samenwerkingspartners die met Urban Mom investeren in vitaliteit en duurzame inzetbaarheid:

 

Hier kan jouw bedrijfslogo ook staan!

Urban Mom

Rust in je hoofd, werkdruk de baas

In deze interactieve stressmanagement en burn-out preventie workshop worden theorie en praktijk met elkaar afgewisseld. Doel van de workshop is om medewerkers meer inzicht te geven in hun eigen stressgedrag en verantwoordelijkheid rondom gezondheid.
Wat zijn hun stress-signalen, stressgedrag, valkuilen en hoe kunnen ze hier op anticiperen?

We delen onze technieken en praktische tips voor meer rust en meer grip op werkdruk. Hierbij komen ademhalingstechnieken, helpende gedachten, plannen en mindfulness aan bod.

​Resultaat na deze workshop:
• De medewerker weet wat de verschillen zijn tussen gezonde en ongezonde stress/ negatieve en positieve stress;
• De medewerker is zich bewust van zijn eigen stressgedrag en valkuilen en heeft de tools om effectief stressmanagement toe te passen;
• De medewerker kan met zijn ademhaling direct stress en spanning verminderen en zijn energie verhogen;
• De medewerker weet wat een vitale mindset is en hoe deze dagelijks toegepast kan worden om stressgedachten om te buigen; 
• De medewerker heeft grip op het zelf vergroten van zijn/ haar draagkracht en verminderen van zijn/ haar draaglast.

Deze workshop wordt in samenwerking met Suzanne Strating van Suzanne Strating.nl gegeven. Trainer, coach en Mindful Run instructeur in Enkhuizen. De workshop duurt gemiddeld 3 uur en kan op maat in een kleiner jasje gestoken worden.

Rust in je hoofd, werkdruk de baas – jaarprogramma

Het jaarprogramma ‘Rust in je hoofd, werkdruk de baas’ is een veel omvattend interactief jaartraject voor werknemers gericht op vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Het programma richt zich op het voorkomen van uitval door werkgerelateerde stressklachten en het ervaren van meer grip op de eigen werksituatie, werk-privé balans en gezondheid. Dit leidt tot meer werkplezier, gezonder (werk)gedrag en lager verzuim.

Doelgroep
Het jaarprogramma Rust in je hoofd, werkdruk de baas is bedoeld voor medewerkers die:
• Last hebben van werkgerelateerde stress;
• Een verstoorde werk-/privébalans ervaren;
• (Nóg) geen last hebben van werkgerelateerde stress, maar die op basis van bepaalde persoonskenmerken wel tot een risicogroep behoren. Denk aan eigenschappen als perfectionistisch, hard werkend, toegewijd, laag zelfvertrouwen, introvert en moeilijk kunnen delegeren / ‘nee’-zeggen;
• Fysieke (onverklaarbare) klachten ervaren die mogelijk te herleiden zijn naar een te hoog stressniveau. Denk hierbij aan slecht slapen, hoofdpijn, rug- en nekklachten, RSI.

Het jaarprogramma is níet geschikt voor medewerkers die met werkstressgerelateerd ziekteverzuim thuis zitten. Hiervoor raden wij in beginsel 1-op-1-begeleiding in de vorm van coaching aan.

​Resultaat
Na afloop van dit jaarprogramma hebben de deelnemers:
• Bewustwording gecreëerd ten aanzien van hun eigen fysieke en mentale stressreacties;

• Geleerd hoe ze naar de signalen van lichaam en geest kunnen luisteren en deze signalen kunnen omzetten in effectief en gezond gedrag;
• Geleerd hoe zij hun werkdag, óók in drukke tijden, op een gezonde manier kunnen inrichten;
• Inzicht en vaardigheden ontwikkeld die duurzame inzetbaarheid bevorderen;
• Geleerd te denken in oplossingen en mogelijkheden in plaats van problemen en klachten
• Een vitaal werkklimaat met elkaar gecreëerd waarin stress bespreekbaar is en medewerkers elkaar motiveren

Dit programma wordt in samenwerking met Suzanne Strating van Suzanne Strating.nl gegeven. Trainer, coach en Mindful Run instructeur in Enkhuizen. 

Stress op de werkvloer

Deze training is speciaal voor leidinggevenden. In deze training leren zij de stress-signalen bij hun medewerkers herkennen en hierop te anticiperen en over te communiceren. In de praktijk blijkt dat leidinggevenden hier vaak grote moeite bij ervaren.

De volgende thema’s worden behandeld:
• Psycho-educatie; 
• Theoretisch kader omtrent onderwerpen als stress, burn-out, overspannenheid en depressie; 
• 
Eigen stresssignalen herkennen en aanpakken. Alvorens je een medewerker met stressklachten kunt begeleiden is het goed om je eerst bewust te worden van je eigen stressgedrag. 
• Stressverschijnselen herkennen. Op welke signalen van je medewerker moet je letten? En wie kan spanningsklachten krijgen? Niet iedereen is even vatbaar voor stress. Het is daarom goed om te weten welk ‘type’ medewerker extra risico loopt. Wat zijn de kenmerken van een vatbare medewerker?
• Rol van de leidinggevende. Waar liggen jouw verantwoordelijkheden? Wat zijn de risico’s en stressoren binnen jouw team en hoe maak ik werkdruk bespreekbaar?
• Praktische tools. Hoe kun je als leidinggevende in het dagelijks werk kleine, effectieve veranderingen doorvoeren om werkdruk en uitval te beperken? 

Informatie:
Deze training bestaat uit 2 dagdelen van 4 uur en wordt in samenwerking met Suzanne Strating van suzannestrating.nl gegeven. Trainer, coach en Mindful Run instructeur in Enkhuizen. 

Test nu zelf hoe jouw balans is!

Doe de gratis test en krijg direct inzicht in je balans tussen werk en gezin.
Daarnaast ontvang je nog eens 21 tips om balans te hebben en te houden tussen je werk en gezin!

Het is gelukt. Houd je mailbox in de gaten!

7 verrassend eenvoudige tips

Ontvang ze direct in je mailbox om vandaag nog mee aan de slag te gaan!

Check je mailbox voor de 7 tips!

Meld je aan en ik neem binnen twee werkdagen contact met je op.

Ik heb je aanmelding goed ontvangen en kijk er naar uit je te spreken!

Hierbij meld jij je aan voor deelname aan het programma 'Rust in je hoofd, energie in je lijf'. 

Je ontvangt een mail met daarin meer informatie over de betaling en de start op 10 december.

Ik heb je aanmelding goed ontvang. Check je mailbox voor de eerste informatiemail

De Urban Mom Weekplanner

Ontvang de gratis planner direct in je mailbox om vandaag nog mee aan de slag te gaan!

Check je mailbox voor weekplanner in 2 verschillende stylen!

7 verrassend eenvoudige tips - test

Ontvang ze direct in je mailbox om vandaag nog mee aan de slag te gaan!

Check je mailbox voor de 7 tips!