Wat is coaching- en voor wie

Urban Mom coaching in Amsterdam

Ik werk met ambitieuze moeders die worstelen met het verdelen van hun tijd en aandacht tussen werk & gezin en behoefte hebben aan balans, me-time en meer rust in hun hoofd en agenda.

Wat mij onderscheidt van andere coaches is mijn ervaringsdeskundigheid, humor en het lef om van de gebaande paden af te wijken en jou te bieden wat je nodig hebt!

Het coachprogramma ‘Het geheim van een Urban Mom’ is echt uniek omdat het herkenning, persoonlijk inzicht, inspiratie, tips, trucs & adviezen, praktische tools en de aanmoediging biedt om dingen eindelijk (anders) te gaan doen!

Als ambitieuze ondernemer en moeder van 3 kinderen ben ik er namelijk van overtuigd dat persoonlijke ambitie succesvol naast een drukke gezinstijd kan lopen en ik wil jou uitnodigen en inspireren om dat ook waar te maken!

 


Wanneer ga je naar een coach?

Soms loopt het leven anders dan gedacht, of zit je niet zo lekker in je vel. Wil je sparren of zie je het even niet meer zitten en kun je wel wat hulp of advies van buitenaf gebruiken. Bijvoorbeeld omdat je het gevoel hebt jezelf te zijn verloren, constant vermoeid bent of omdat het thuis, in je gezin, je relatie of op je werk niet lekker loopt. De balans is zoek. Dan kun je hulp zoeken bij een coach. Coaching kan je helpen weer goed in je vel te zitten, stevig in het moederschap en het leven te staan en keuzes te maken die ervoor zorgen dat jij werk en gezin goed kan combineren.

De vrouwen met wie ik werk zijn vaak al een tijd onrustig, niet happy, of hebben het gevoel dat er meer te halen valt. Het zijn vrouwen die werken, een eigen onderneming runnen of weer willen werken. Ze willen voor zichzelf kiezen, naast hun gezin en sociaal leven. Ze willen zich blijven ontwikkelen en trots zijn op wie ze zijn, wat ze doen en hoe ze het doen. Samen zorgen we dat jij je coachdoel haalt en tevreden, energiek en sterk in het (gezins)leven staat.
Lees bij aanbevelingen, of onder deze pagina hoe anderen de cursussen en coaching in Amsterdam hebben ervaren.


Coachen is voor mij een middel naar empowerment en een doelgericht proces. Een proces gericht op inzicht krijgen in je gedachten, je gevoel en gedrag. Daardoor kun je patronen herkennen en veranderen. Ik help je bij het stellen van een coachingsdoel en begeleid je bij het behalen van dit resultaat. Je zal inzicht krijgen in wat je niet meer wil én wat je juist wel wil.We stellen altijd een SMART(i) doel zodat we weten waar we naartoe werken. Daarnaast bied ik je altijd meer dan je verwacht, zoals inspiratie, tips, praktische tools en leer je vertrouwen en rust te vinden in je eigen doen en laten.

coaching in amsterdam

Werkwijze

Iedereen is anders en bewandelt zijn eigen weg en traject. Soms weet je al wat je doel is en kom je binnen één of twee sessies tot een inzicht dat je verder helpt, andere trajecten hebben meer tijd en gesprekken nodig. Ik werk vanuit het Urban Mom pakket wat 5 gesprekken betreft. Je kunt er ook voor kiezen om los gesprekken af te nemen. Die keuze maak je na het eerste gesprek.

 • Het eerste gesprek (30-45 minuten) betreft een kennismaking/ intakegesprek per skype of facetime. Dit gesprek is gericht op elkaar leren kennen en het helder krijgen van je coachvraag, je probleem, je wens en het uiteindelijke (traject)doel. Dit vormt het uitgangspunt voor het coachtraject en de gesprekken.
 • De vervolggesprekken (90 minuten) vinden ongeveer eens per 2-4 weken plaats. Ieder coachgesprek bespreken we je huidige situatie en waar op dat moment je behoefte ligt en wat je nodig hebt, gekoppeld aan je hulpvraag en (traject)doel.

Locatie

Ik werk vanuit diverse coachlocaties, kom bij je thuis, op het werk of we combineren coachen met bewegen buiten in een park.

Enkele mogelijke locaties:
• KW 9 – Amsterdam Centrum- Kromme Waal 9
• Coachhuis – Vondelpark –   Van Eeghenlaan 27
• Coachhuis – Olympisch Stadion – IJsbaanpad 9
• Coachhuis – West – van Oldenbarneveldtstraat 48c

Ambitie, carrière en werk-gezin coaching

Life coaching werk, gezin en ambitie

Je bent een ambitieuze moeder en:

 • Je zet iedereen op de eerste plek, behalve jezelf.
 • Je hebt te weinig tijd om alles te doen wat je wilt.
 • Je vindt het moeilijk om je aandacht te verdelen tussen alles wat je belangrijk vindt.
 • Je doet veel voor anderen en komt daardoor niet aan jezelf toe.
 • Je hebt het gevoel keuzes te moeten maken, maar je weet niet waar te beginnen of tussen wat je moet kiezen.
 • Je hebt moeite je werk/ambitie en gezin goed te combineren.
 • Je zit vaak niet lekker in je vel, hebt minder geduld en weinig energie.
 • Je hebt het gevoel er soms alleen voor te staan.
 • Je vindt het moeilijk om tijd in te plannen voor jezelf en wordt geleefd door je sociale,- en werkagenda
 • Je bent moe, het overzicht kwijt, weet niet waar je moet beginnen en hoe je alle ballen in de lucht moet houden.
 • Je loopt tegen verschillende vragen aan: Wil ik nog een kindje? Wil ik hier wel blijven wonen? Doe ik het wel goed? Kan het niet efficiënter? Wat vind ik eigenlijk belangrijk in de opvoeding? Hoe komen mijn partner en ik op één lijn?

 

Je zou graag:

 • Je ambitie/ werk net zo enthousiast voorzetten naast je gezin als voordat je een gezin had.
 • Meer rust en vrije tijd willen.
 • Grip hebben op je agenda en je tijd.
 • Leven in plaats van geleefd worden.
 • Genieten van het nu.
 • Meer tijd en aandacht hebben voor je gezin.
 • Controle en perfectionisme loslaten.
 • Een goede balans tussen je ambitie/ werk en je gezin.

Je leven gewoonweg makkelijker, rustiger en meer ontspannen maken.

Nou kunnen er natuurlijk tal van andere zaken spelen bij jou, wat maakt dat je behoefte anders ligt dan wat je nu ervaart in je leven. Stel het niet langer uit, maar kies voor jezelf. Creëer nu jouw moment om iets te veranderen aan je situatie en je gevoel.

Burn-out

Je hebt een burn-out- of ervaart lichamelijk, emotionele of psychische klachten

Een burn-out kan zich uiten in verschillende symptomen op lichamelijk, emotioneel of psychisch vlak. Vaak wordt vermoeidheid en lusteloosheid ervaren, maar ook het gevoel van je identiteit kwijt zijn en geen vaste grond onder je voeten ervaren.  Daarnaast kun je ook veel lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, duizelingen, constant gevoel van gehaastheid, slecht slapen en zo nog veel meer klachten ervaren.

De oorzaak van burn-out klachten zijn vaak een combinatie van:

 • Persoonlijkheid: Zoals lastig herkennen én erkennen van je grenzen, altijd maar door -moeten- gaan, perfectionisme, willen ‘pleasen’, ambitieus en streng zijn voor jezelf, moeilijk om hulp vragen of deze accepteren, etc.
 • Factoren thuis: Lifechanging events, zoals het krijgen van een kind, overlijden, operatie, verhuizen-, combinatie werk en gezin, ontregelde balans tussen inspanning en ontspanning, structureel slaaptekort, etc.
 • Factoren op het werk: Zoals hoge werkdruk, weinig herstelmomenten, weinig waardering, negatieve sfeer, prestatiedrang etc.

Een burn-out begeleidingstraject kan particulier of vanuit je werkgever gevolgd worden en is anders dan een regulier coachingstraject. Afhankelijk van de startfase (ben je al uitgevallen, zit je thuis met ‘piekerverlof’ of sta je op het punt van uitval) bepalen we hoeveel gesprekken we denken nodig te hebben. Dit varieert tussen de acht tot twaalf gesprekken van uitval tot re- integratie.

Urban Mom heeft een eigen ‘Urban Mom Burn-out’ programma ontworpen, gebaseerd op het programma ‘Het geheim van een Urban Mom’, Holistisch Burn-out behandelen van Samtosha en gebaseerd op de effectieve en bewezen “Mindful Run methode’.

Een Burn-out traject is altijd gedeeltelijk buiten en binnen en start met het opbouwen van energie en het komen tot rust zonder piekergedachten.

Dit zijn enkele voorbeelden. Wil je meer weten over een burn-out of de klachten die ik tegen kom in mijn praktijk, lees dan mijn blogs hierover. Wil je weten wat ik voor jou of je werkgever kan betekenen? Neem dan zo snel mogelijk contact met mij op.

Tarieven

Coachings traject particulieren

Ik werk altijd met vrouwen (en zelfs enkele mannen!) die voelen, weten en willen veranderen. Die er echt aan toe zijn om het anders te gaan doen. Die bereid zijn om in zichzelf te investeren omdat ze weten dat ze het waard zijn en dat ze het dubbel en dwars gaan terugverdienen. Vrouwen die snel tot inzicht komen en stappen durven te zetten. Daarom werk ik met korte effectieve coachtrajecten van  5 gesprekken.

Voorafgaand aan een coachtraject vindt een kennismakings/ intakegesprek plaats per skype of facetime. Dat duurt zo’n 30 tot 45 minuten en is geheel kosteloos. Tijdens dat gesprek bespreken we waar je tegen aan loopt, wat je niet meer wilt en waar je naar toe wilt gaan. Waar droom je van, wat is je ambitie, wat wil je gaan bereiken én hoe kan ik als coach je daarbij helpen.

Het Urban Mom coachpakket bedraagt €550,-  inclusief btw en bel, skype, mail en what’s app ondersteuning tussen de gesprekken door. Ik sta 24/7 voor je klaar! Het intake/ kennismakingsgesprek is altijd kosteloos!

Het tarief van een los coachgesprek bedraagt €125,- inclusief btw per gesprek.
Klik hier voor persoonlijk contact

Coachings tarieven bedrijven 2018

Voor verschillende bedrijven begeleid ik als externe coach personeel in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling en begeleid ik trajecten rondom burn-out preventie, herstel en re-integratie.
Dit doe ik volgens het ‘Urban Mom burn-out programma’ (waarbij ik gebruik maak van de effectieve en bewezen Mindful Run methode) en het programma ‘Het geheim van een Urban Mom’. Het zakelijk tarief is €150,- per uur exclusief btw. Voorafgaand wordt er altijd een offerte op maat gemaakt.
Een traject betreft gemiddeld tussen de 5 en 8 gesprekken van één tot twee uur per gesprek. Het kennismakingsgesprek is kosteloos en duurt maximaal 30 minuten en is per skype, facetime of telefoon.

Cadeaubon

Urban Mom Cadeaubon

Zoek je een origineel en waardevol cadeau? Denk dan eens aan een Urban Mom Cadeaubon. Want hoe fijn en leuk is het om een goede vriendin, pas ‘geboren’ moeder, drukke moeder en zo nog 100 andere type moeders iets te geven waar ze echt wat aan hebben!

De bon is inwisselbaar voor alle Urban Mom activiteiten (1op1 coaching, groepscoaching, training en workshops). De bon kan naar ieder gewenst adres gestuurd worden en wordt mooi ingepakt met een persoonlijke bericht erbij!

Meer informatie over de cadeaubon vind je hier.

Mindful run cursus – Aanrader!
Leren en genieten in één, beter hardlopen en meer rust ervaren. Aanrader

Hanna

Mindful run cursus – Mijn belangrijkste les van Nina James: ga lekker buiten spelen!
Heerlijk genieten van de stadse natuur en allerlei tips om meer mindful in het leven te staan.

Anke

Vastgoed adviseur, Royal Flora Holland

Persoonlijk coachtraject – Lifecoaching en balans tussen werk en gezin – Ik heb het traject als prettig, veilig en uitdagend ervaren. Een echte eye-opener!
Mijn doel voor dit traject was beter opkomen voor mijzelf, thuis en op het werk. Maar vooral wilde ik weg van het constant draaien in mijn hoofd, het permanente gevoel van stress. Ik wilde graag tot mijzelf komen en ook voor mijzelf doelen stellen. Ik wilde graag van het ‘hier en nu’ genieten. Het traject heeft mij vooral veel duidelijkheid opgeleverd en de sterkte om beter voor mijzelf op te komen. Ik weet nu wat dit jaar mijn focus krijgt: balans, innerlijke vrede en persoonlijke groei.
Jij was mijn spiegel. Ik heb waardering ervaren door jou en steun. Je was eerlijk, uitdagend en open. Je hebt mij geholpen om antwoorden te vinden. Ik waardeer je eerlijkheid, je directe aanpak, je lieve worden, you being you (moeilijk om uit te leggen), your hugs (letterlijk). Het belangrijkste wat ik meeneem uit dit traject is weten dat ik hèt (werk, familie, omstandigheden) aan kan. Voor mijzelf opkomen. Bewust voor mijzelf kiezen en “nee” tegen anderen zeggen.

Anoniem

Contentmanager - moeder van twee kinderen

Mindful run cursus  Je bent een geweldige coach en persoon. Ik ga jou en onze avonden enorm missen.

De mindful run cursus is voorbij gevlogen! Wat was het leuk, ontspannen en inspirerend. Ik heb enorm genoten van onze gesprekken, de leuke oefeningen, genieten van het hier en nu, mediteren bij de eendjes! Dank je wel voor de nieuwe inzichten, je liefdevolle en vakkundige begeleiding! Zeker een aanrader voor iedereen die in deze drukke tijden even wil stil staan bij het nu!”

Rianne

Campus recruiter

5-weekse Mindrul run cursus Ik kan er weer tegenaan! 
Je sleurde me uit mijn geliefde bed, door sneeuw en zon. Liet me zien en voelen dat ik m’n mond best eens kan houden. Liet me in de schoolvakantie een kind meenemen (dat je zeer welkom ontving met traktatie en al). Ik adem in en uit, ren weer en heb een leuk groepje hardloopvriendinnen ontmoet!

Shirley Brandeis

Journalist

Workshop Geef jezelf een Relaxember. Ik vond het een hele relaxte, gezellige avond. Wat deed je het leuk!

Het was een gezellige, leuke avond waar het over dingen ging die je niet elke dag met iedereen bespreekt, maar wat in de prettige sfeer van de avond fijn en soms ook verhelderend was (iedereen, zelfs prachtige leuke vrouwen hebben wel eens last van dat vervelende stemmetje dat ervoor zorgt dat je je onzeker kunt voelen).
Ik vond het Eisenhower model een nuttig model dat ik zeker in mijn achterhoofd ga houden op momenten dat ik even overloop. Het zorgt voor overzicht en met behulp van het model is het makkelijker om prioriteiten te stellen.

Maartje

Docent

5-weekse Mindful Run cursus Ik kan iedereen de/jouw Mindful Run cursus aanraden.

Dank je wel voor de vijf ontspannen en leuke vrijdagochtendtrainingen Nina! Ik heb genoten van het samen buiten zijn, lopen, kletsen, mediteren en heerlijk lachen! Dank je wel voor je liefdevolle, zorgvuldige en kundige begeleiding!

Anne-Mieke

Organisatieadviseur - teamcoach - trainer , Semmeling Advies

Workshop Geef jezelf een Relaxember. Leuk dat je de avond zo persoonlijk maakte. Sommige dingen zetten echt aan tot denken!

Als je goed je lijst bijhoudt en er het in het Eisenhower model zet, valt de drukte/stress wel mee.

Birgit

Creative Project Manager

Persoonlijk coachtraject – Carrière en life coaching. Er waren veel dingen die ik wilde veranderen aan mijzelf en de situatie waarin ik zat. Ik wist niet waar ik moest beginnen. Nina heeft mij geholpen om dit stap voor stap te doen.

Ze werkt met een SMART methode. Dus het is duidelijk waar we samen naartoe werken dat vond ik prettig werken.
Ze heeft mij geleerd om geduldig te zijn. Ik ben sneller tevreden met kleine stapjes in de goede richting. Ik heb geleerd om nee te zeggen en aan mijzelf te denken. Ze heeft mij geleerd om vertrouwen te hebben in mijzelf en de toekomst. Ze is duidelijk en positief. Na elk gesprek met haar was er op mijn weg weer een lichtpunt waar ik naartoe wilde gaan.

Ik ben zeer tevreden over dit traject. Natuurlijk zijn er nog steeds dingen die ik wil veranderen. Maar dankzij de coaching van Nina heb ik meer rust in mijn leven gekregen en heb ik een leuke baan gevonden.

Anoniem

Persoonlijk coachtraject – Lifecoaching. Nina is een doortastende coach!

Ze luistert met warme aandacht en wil graag vanuit een oprechtheid weten wat er precies bij je speelt. Dit zorgde ervoor dat ik helder kreeg waar het voor mij nou werkelijk om ging. Wat ik werkelijk voel, vind en wil. Ik heb bij Nina ook echt mezelf kunnen laten zien waardoor ik nieuwe inzichten heb opgedaan en mezelf beter heb leren kennen. Hierdoor heb ik ook concrete stappen kunnen zetten. Heel waardevol! Dank je wel Nina!

Maaike Jongbloed

Talentencoach, Jongbloed coaching

Persoonlijk coachtraject – lifecoaching. Bedankt Nina voor de coachsessies!

Je hebt me bewust gemaakt van een aantal belangrijke punten, waar meteen aan gewerkt kon worden. Je prettige manier van overkomen, maakte dat er meteen een goede sfeer was waarin alles gezegd kon worden. Daarnaast was duidelijk merkbaar dat je over gedegen kennis beschikt en daar goed gebruik van weet te maken.

Astrid Reijmers

Kindercoach, De Novo coaching